Kiinteistösijoitukselle
7% tuotto

TIETOA SUURPELLOSTA

Suurpelto (ruots. Storåkern) on Espoossa sijaitseva uusi ja kehittyvä asuinalue. Kokoa alueella on yhteensä 325 hehtaaria, ja sille on määrä rakentaa omistus-, vuokra- ja asumisoikeusasuntoja noin 10 000–15 000 asukkaalle. Lisäksi alueelle on tarkoitus saada jopa 5 000 työpaikkaa. Ensimmäisen alueen valmistumisaste on tällä hetkellä yli 50 % ja ICONin rakennuttama kiinteistöhanke on jäljelle jäävän osuuden suurin projekti.

Kyseinen hanke tulee olemaan koko Suurpellon keskuskortteli jossa ensimmäisen kerroksen liiketilan päällä on idässä seitsemän asuinkerrosta. Kaavamuutoksen jälkeen länteen tulee koko Suurpellon maamerkiksi kohoava 20 kerroksen tornirakennus.

Suurpellon alueen kaupunkikonsepti pyrkii ekologisesti kestäviin ratkaisuihin, jotka lisäävät niin rakentamisen kuin yhteiskunnankin energiatehokkuutta.

ICONin Suurpellon tontilta on tulevan länsimetron Niittykummun asemalle matkaa kolme kilometriä. Länsimetron aukeaminen tulee todennäköisesti kasvattamaan lähialueiden asuntojen kysyntää ja näemme sen kasvattavan myös Suurpellon arvoa sijaintina. Alueelta on suunniteltu tehokas syöttöliikenne metron varrelle.

MITÄ RAKENNAMME SUURPELTOON?

ICON Kiinteistörahastot Oy hallinnoi Suurpellon keskuskorttelihanketta. Uusi kaava sai lainvoiman toukokuussa 2017 ja sallii  25 000 kerrosalaneliömetrin rakennuksen rakentamisen. Keskuskorttelikohteessa on sen valmistuttua liiketila, parkkihalli ja neljä asuinkerrostaloa.

ICON West Plaza Bond Oy:n tulee omistamaan enintään 40% keskustakorttelin  tornikiinteistöstä. Joukkolainalla haetaan pääomaa, jolla ostetaan kyseinen osuus kerrostalosta. Talo sijaitsee uuden asuinalueen vieressä Lukutorilla, joka on Suurpellon ydinkeskusta.

TilaKoko hankeOstettava kohde
Asuintilaa18 750 m24500 m2
Liiketilaa2500 m2300 m2
Muut tilat3750 m20 m2
Autopaikkoja250 kpl50kpl

Tornikiinteistö tulee ulottumaan kahteenkymmeneen (20) kerrokseen. Ensimmäiseen kerrokseen tulee liiketila, yhteensä noin 800 m2.
2. – 20. kerrokseen rakennetaan 130 asuntoa. Kiinteistössä tulee olemaan asuntoja jokaiseen tarpeeseen, aina yksiöistä – loft asuntoihin ja hulppeisiin kattohuoneistoihin. Autopaikat ovat sisäpihan kannen alla ja niitä on varattu kyseiselle kiinteistölle noin 82 kappaletta. Jokaiseen autopaikkaan on tulevaisuudessa mahdollista asentaa sähköautojen latauspiste.